Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου διεξήχθησαν οι Παγκρήτιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης,

μια γιορτή του Λόγου και της Ρητορικής, που διοργανώνεται για 4η χρονιά από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Πανελλήνια Ένωση για τη Ρητορική στην Εκπαίδευση και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ρεθύμνου. Και φέτος η συμμετοχή ήταν μεγάλη, καθώς πήραν μέρος 120 μαθητές 27 Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Κρήτη, μεταξύ των οποίων και το δικό μας σχολείο. 9 μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης, μέλη του Ομίλου Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας του σχολείου μας (Βαλέρια Λεάνκα, Μαρία Μαγούλη, Ζαχαρένια Μακράκη, Γιάννης Μαντζουράνης, Άρτεμις Μαραγκίδη, Αφροδίτη Ξένου, Δέσποινα Τζανιδάκη, Ζωή Τσαπάκη, Κορίνα Χαβάκη) συμμετείχαν στα ρητορικά αγωνίσματα των Διττών Λόγων, της Εκφραστικής Ανάγνωσης και του Αυθόρμητου Λόγου.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά για το χρόνο που αφιέρωσαν για να προετοιμαστούν, την αξιόλογη προσπάθειά τους κατά τη διάρκεια των αγώνων, την ευγένεια και το ήθος με το οποίο αντιμετώπισαν τις προκλήσεις και τις δυσκολίες μιας τόσο απαιτητικής διοργάνωσης. Τα συγχαίρουμε γιατί εκπροσώπησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σχολείο μας και μας έκαναν περήφανους με την παρουσία τους στους αγώνες.

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε

α) τη Μαρία Μαγούλη, η οποία στους ημιτελικούς μπήκε στην πρώτη τριάδα και στους τελικούς κατέλαβε τη 2η θέση στο ρητορικό αγώνισμα του αυθόρμητου λόγου Γυμνασίων

β) την ομάδα των Διττών Λόγων (Γιάννη Μαντζουράνη, Ζωή Τσαπάκη, Κορίνα Χαβάκη), που στους προκριματικούς κατέκτησε μια θέση στην 1η τετράδα, στους ημιτελικούς προκρίθηκε στους 2 πρώτους και κατέλαβε τελικά την 1η  θέση στον τελικό αγώνα.

γ) τη Χαβάκη Κορίνα και τον Μαντζουράνη Γιάννη, που πήραν αντίστοιχα το πρώτο και το τρίτο βραβείο καλύτερου ομιλητή στους αγώνες!

Συγχαίρουμε τέλος την εμψυχώτρια της ομάδας και υπεύθυνη για την προετοιμασία της και τη συμμετοχή στους αγώνες κ. Τζένη Γιανναδάκη, φιλόλογο, για την ακούραστη προσπάθειά της να μυήσει τα παιδιά στη θαυμαστή τέχνη του Λόγου και του Επιχειρήματος.